Masterclass: Marianna Shirinyan, Giordano Bellincampi, Helsingborgs Symfoniorkester

22 augusti 2024, 11:00 - 15:00

22 aug
Masterclass: Marianna Shirinyan, Giordano Bellincampi, Helsingborgs Symfoniorkester

I år upprepar vi den stora succén från i fjol med en masterclass tillsammans med Helsingborgs symfoniorkester där pianostudenter och dirigentelever arbetar med tre olika pianokonserter tillsammans med Marianna Shyrinian och Giordano Bellincampi. Marianna Shyrinian undervisar pianostudenterna och Giordano Bellincampi har med sig sin dirigentklass från det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn, vilka dirigerar orkestern. Arrangemanget har fri entré men biljett behöver bokas.

Om Marianna Shirinyan
Marianna Shirinyan är uppvuxen i Armenien och utbildad på det statliga konservatoriet i Jerevan och därefter på musikhögskolan i Lübeck. Hon flyttade till Danmark för 16 år sedan när hon fick anställning i Esbjerg Ensemble. Marianna har varit solist med DR Symfoniorkestret, Det Kongelige Kapel och Helsinki Filharmoniske Orkester, Oslo-Filharmonien och många andra. Marianna har prisats för sin virtuositet som är kombinerad med en poetisk känslighet. Hennes kärlek till musiken och glädjen att få dela den med sin publik är tydlig vid hennes konserter.

Marianna har spelat in ett uppmärksammat album med Chopins kammarmusik tillsammans med violinisten Vilde Frang och cellisten Andreas Brantelid. En av hennes inspelningar, Fantasy for Piano and Orchestra av Louis Glass, fick pris av dansk radio P2 och det senaste albumet med Rachmaninovs sviter för två pianon har rosats av både kritiker och publik. Nyligen tilldelades hon prestigefyllda Carl Nielsen Award. Marianna är i dag pianoprofessor vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn och gästprofessor vid Norges Musikkhøgskole i Oslo.

Giordano Bellincampi är chefdirigent för Aucklands symfoniorkester och undervisar dirigering på Musikkonservatoriet i Köpenhamn. Han är hyllad för sina kunskaper inom den centraleuropeiska, italienska och skandinaviska symfoniska traditionen. Bellincampi är född i Italien och flyttade till Köpenhamn i unga år. Han har varit chefdirigent i Kristiansand symfoniorkester, Duisburg Filharmonien, Danska Nationaloperan i Århus och Köpenhamns Filharmoniska orkester. Giordano är också en erfaren operadirigent. Som professor vid det Kongelige Danske Musikkonservatorium utbildar han en kommande generation dirigenter och orkestermusiker Giordano Bellincampi dirigerar Helsingborgs symfoniorkester.

När: 22 augusti klockan 11.00–15.00 inklusive paus mellan 12.15–12.45
Var: Helsingborgs konserthus, Stora salen
Entré: fri entré, men biljett behövs.

Masterclass: Marianna Shirinyan, Giordano Bellincampi, Helsingborgs Symfoniorkester

  • 22 augusti 2024, 11:00 - 15:00
  • Längd: 4 timmar

Plats

Helsingborgs konserthus, Stora Salen
Roskildegatan 1
252 21 Helsingborg

Visa på karta