Master class: Mustonen, Bellincampi och HSO

24 augusti 2023, 10:00 - 14:10

24 aug
Master class: Mustonen, Bellincampi och HSO

Varje festival genomförs ett antal master classes, där de långt gångna piano- och dirigenteleverna får konstnärlig vägledning av framstående pedagoger. Eleverna är de samma som ger festivalens lunchkonserter.

Julia Mustonen-Dahlkvist är professor vid Musikhögskolan Ingesund på Karlstads universitet. Hon har bland annat mottagit utmärkelser från Anders Wall-stiftelsen och Finska kulturstiftelsen. Julia har de senaste åren rönt stor internationell uppmärksamhet för sina pedagogiska kvaliteter, med studenter som har vunnit priser i flera internationella tävlingar. Julia är konstnärlig ledare för Glafsfjordens musikfestival och Nordiska pianotävlingen i Arvika.

Giordano Bellincampi är chefsdirigent för Aucklands symfoniorkester och undervisar dirigering på Musikkonservatoriet i Köpenhamn. Han är speciellt hyllad för sina kunskaper inom den central-
europeiska, italienska och skandinaviska symfoniska traditionen. Bellincampi är född i Italien och flyttade till Köpenhamn i unga år. Han har varit chefsdirigent i Kristiansand Symfoniorkester, Duisburg Filharmonien, Danska Nationaloperan i Århus och Köpenhamns Filharmoniska orkester. Giordano är också en erfaren operadirigent. Som professor vid det Kongelige Danske Musikkonservatorium utbildar
han en kommande generation dirigenter och orkestermusiker. Hans studenter är för närvarande är Constantin Riccardi, Ondrej Soukup, Chen-Hao Chiang, Leon Reimer, Gustav Aske Sönsken.

När: 24 augusti klockan 10.00-14.10, inklusive lunchavbrott.


Biljetter släpps tisdag 2 maj klockan 10.00 digitalt via länken och i receptionen på Dunkers kulturhus.

Master class: Mustonen, Bellincampi och HSO

  • 24 augusti 2023, 10:00 - 14:10
  • Längd: 4 timmar 10 minuter

Plats

Konserthuset
Roskildegatan 1
252 21 Helsingborg

Visa på karta