Lunchkonsert: tre pianostudenter, tre dirigentstudenter och HSO

25 augusti 2023, 12:00 - 13:00

25 aug
Lunchkonsert: tre pianostudenter, tre dirigentstudenter och HSO

Den här lunchkonserten innebär ett nytt steg i samarbetet med Helsingborgs Symfoniorkester. Här får studenter spela och dirigera konserter tillsammans med orkestern. Innan dess har Julia Mustonen-Dahlkvist undervisat pianostudenter och dirigenten Giordano Bellincampi undervisat dirigentstudenter i konserthuset dagen innan. Resultatet av arbetet hörs på fredagen i konserthuset som pianomusik av Chopin, Mendelssohn och Prokofiev.

Ryan Wang, 15 år, är från Vancouver och började spela piano när han var fyra år. Han gav sin första solorecital när han var 6 år och 2013 inledde han sina studier för professor Lee Kum Sing och doktor Sunsung Kong. För närvarande studerar han vid i Eton College för Gareth Owen. Ryan har gjort flera framträdanden på prestigefyllda platser som Carnegie Hall, Ellen DeGeneres Show, Fazioli Concert Hall, CCTV 4 i Kina och CBC Music. Han har även inviterats till att ge en privat konsert hos den kanadensiske premiärministern. Ryan har gett konserter med symfoniorkestrarna i Toronto, Singapore, Vancouver och New York.

Stella Almondo är från Monaco och gav sin första konsert när hon var 10 år och sin första konsert med orkester när hon var 15 år med Cannes Nationalorkester. Hon gjorde därefter ett storartat framträdande med Slovakiska Sinfoniettan där hon framförde Mendelssohns Pianokonsert nummer 1. Hon är 17 år och har redan uppträtt runtom i Europa, bland annat i Nice, Cannes, Paris, Moskva, England, Kroatien och Italien. Hon studerar för närvarande för Stephanos Thomopoulos i Nice och Igor Lazko i Paris. Hon har deltagit i master class för Jacques Rouvier, Mira Marchenko, Rena Shereshevskaya, Natalia Trull och Grigory Gruzman.

Nikita Khnykin är 20 år och är en av Skandinaviens mest lovande pianister. Han har nyligen belönats med det prestigefyllda Levinpriset efter att ha framfört Rachmaninovs andra pianokonsert med Oslo symfoniorkester. Nikita studerar för närvarande på kandidatprogrammet vid Musikhögskolan Ingesund för Julia Mustonen-Dahlkvist. Han har vunnit NRK:s Virtuos 2018, Young Musician, Estland, 9th Nordic Junior Competition och Yamaha Piano Competition i Malmö, där han vann ett Yamaha-piano. Nikita har deltagit som solist med Barrat Due symfoniorkester, Kaunas Symfoniorkester och Bergenfilharmonien. Han är också verksam som kammarmusiker.

Lunchkonsert: tre pianostudenter, tre dirigentstudenter och HSO

  • 25 augusti 2023, 12:00 - 13:00
  • Längd: 1 timme

Plats

Konserthuset
Roskildegatan 1
252 21 Helsingborg

Visa på karta