Lunchkonsert: med Ophelia Sangill och Dávur Birgisson

16 mars 2024, 13:00 - 14:00

16 mar
Lunchkonsert: med Ophelia Sangill och Dávur Birgisson

Ophelia och Dávur är en ung duo som möttes under sina studier vid det Kungliga Danska Musikkonservatoriet i Köpenhamn. Tillsammans skriver och arrangerar de stycken för två gitarrer, musik som rör sig i gränslandet mellan klassisk musik, folkmusik och pop. Under Helsingborg Guitar Festival 2024 får vi uppleva en konsert som bjuder på sfärisk och stämningsfull musik, men som också levererar en hel del ös och virtuositet.

Ophelia och Dávur har båda examen från Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och använder de tekniker och musikaliska verktyg de har lärt sig under sina studier inom klassisk musik för att skriva eget. Som duo visar de lyssnaren att den klassiska gitarrtraditionen inte bara kan användas för att spela klassiska verk, utan att den också har en levande plats i det moderna skapandet av populärmusik. Till denna konsert kommer de att framföra musik av Egberto Gismonti, Joaquin Rodrigo, Ida Presti, och dessutom kommer de att spela musik från sin kommande EP, ”Dimensions”.

Denna konsert firar vi även kompositören och gitarristen Ida Prestis 100 års jubileum. Ophelia och Dávur bjuder er på ett par av hennes älskade kompositioner för gitarrduo.

Genre: klassisk musik/pop
När: 16 mars 13.00-14.00
Var: konsertsalen, Dunkers kulturhus
Entré: fri entré, biljett krävs

Lunchkonsert: med Ophelia Sangill och Dávur Birgisson

  • 16 mars 2024, 13:00 - 14:00
  • Längd: 1 timme

Plats

Konsertsalen, Dunkers
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta