Lunchkonsert: Herman Pellbäck, Alice Power, Edward Ahlbeck Glader och Helsingborgs symfoniorkester

23 augusti 2024, 12:00 - 12:45

23 aug
Lunchkonsert: Herman Pellbäck, Alice Power, Edward Ahlbeck Glader och Helsingborgs symfoniorkester

Kombinera din lunch med härlig pianomusik. Vid pianot sitter masterclasstudenter som kommer från olika musikhögskolor runt omkring i Europa. De håller hög nivå och flera av dem är redan i början av sina internationella karriärer. På den här lunchkonserten upprepar vi succén från förra året där några av studenterna får möjlighet att spela en pianokonsertsats med Helsingborgs symfoniorkester tillsammans med dirigentstudenter från Köpenhamns musikkonservatorium.

Biljett

Konserten ingår även i festivalpasset, som kostar 1 365 kronor.

Köp biljett

Repertoar:

Herman Pellbäck
Ludwig van Beethoven, Pianokonsert nr 3 C-moll, sats 1

Alice Power

Sergej Rachmaninov, Pianokonsert nr 1 Fiss-moll, sats 1

Edward Ahlbeck Glader
Peter Tjajkovskij, Pianokonsert nr 1 B-moll, sats 2 och 3

Om Herman Pellbäck
Herman Pellbäck föddes 2004 och började spela piano när han var sex år. Han är Artist-In-Residence vid Ingesund pianocenter, där han studerar för professor Julia Mustonen Dahlkvist och Aristo Sham.
I tidskriften International piano korades Herman till ”The Swedish Wunderkind” efter sin konsert på Karlskrona pianofestival. Herman har spelat Rachmaninovs andra pianokonsert två gånger som vinnare av ”Bergslagssolisten” och Bachs femte pianokonsert vid överlämnandet av EU-ordförandeskapet. Herman är vinnare av Nordic Junior Piano Competition 2023 och har spelat för den svenska kungafamiljen vid ett flertal tillfällen.

Om Alice Power
Alice Power är 23 år och fick sin tidiga undervisning från sin mor och mormor, Victoria Power och Elena Power. Hon har diplomerats från Kungliga musikhögskolan i Stockholm och Norges Musikhögskola där hon studerade för Marianna Shirinyan. Efter det fortsatte hon sina studier vid det anrika École Normale de Musique de Paris Alfred Cortot, för Rena Shereshevskaya, där hon 2023 diplomerades med Master i pianointerpretation och musikologi. Hon fortsätter nu sina studier i Paris för sitt Artist Diploma samt i den Internationella Menuhinakademien i Schweiz.

Alice har arbetat med musiker som Gábor Takács-Nagy, Renaud Capuçon, Rafael Payare och Marc Soustrot. Hon har framträtt i de flesta stora konserthusen i Sverige men även Salle Cortot i Paris, Radiohuset i Wroclaw Polen och i Frédéric Chopin’s sommarhus. Hon har framträtt i Frankrike, Norge, Jordanien, Kina, Polen, Rumänien, Italien, Georgien och Tyskland. Alice har även sedan 2011 spelat med Robert Wells och varit gästartist i Rhapsody in Rock på flera stora turnéer i Sverige, England och Kina. Alice har erhållit många förstapriser och stipendier för sitt spel i Sverige, Tyskland, Frankrike, Georgien, Spanien med flera. I april 2023 blev hon pristagare i den första Concours International de Piano de Saint-Paul-Trois-Chateaux i Frankrike.

Om Edward Ahlbeck Glader
Edward Ahlbeck Glader, född 2007, började spela piano vid fyra års ålder för Lena Power vid Musikskolan Lilla Akademien. Edward studerar nu vid Lilla Akademiens Musikgymnasium i Stockholm för Martin Sturfält och privat för professor Paolo Giacometti och Robert Schumann Hochschule i Düsseldorf. Edward har under det senaste året vunnit förstapris i tre internationella pianotävlingar: MozArte International Junior Piano Competition i Tyskland, Nordic Junior Piano Competition i Ingesund och Göteborgs Internationella pianotävling. I februari gjorde han sin tyska debut då han spelade en utsåld och bejublad solorecital i Hamburg med musik av Liszt, Prokofiev, Brahms och Stenhammar. Trots sin ungdom framträder Edward frekvent både som solist och kammarmusiker. Han har framträtt vid O/Modernt Winter Festival, Piano Visions och Pēteris Vasks Artist in Residence Festival i Drottning Silvias Konsertsal.

När: 23 augusti klockan 12.00–12.45
Var: Helsingborgs konserthus, Stora salen
Entré: ordinarie 120 kronor, med Kulturkortet och för studenter 100 kronor. Konserten ingår även i festivalpasset, som kostar 1 365 kronor.

Lunchkonsert: Herman Pellbäck, Alice Power, Edward Ahlbeck Glader och Helsingborgs symfoniorkester

  • 23 augusti 2024, 12:00 - 12:45
  • Längd: 45 minuter

Pris

  • Standard: 120 kr
  • >Studenter: 100 kr

Plats

Helsingborgs konserthus, Stora Salen
Roskildegatan 1
252 21 Helsingborg

Visa på karta