Lunchkonsert Helsingborg Pianofestival – Astri Aareskjold och Samuel Eriksson

Möt begåvade och nästan färdigutbildade unga pianister under Helsingborg Pianofestival. Fri entré.

Astri Aareskjold

Uppväxt i ett hem med professionella musiker började hon spela piano vid 7 års ålder. Astri gick sin gymnasieutbildning på Södra Latin för Teres Löf och Ann-Sofi Klingberg och studerar nu andra året på kandidatutbildningen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för professor Stefan Bojsten. Hon har deltagit i masterclasses för lärare som Roland Pöntinen, Paul Roberts, Mats Widlund och Francisca Skoogh. 2017 uruppförde hon verk av Andrea Tarrodi och Ylva Skog på den nutida musikfestivalen ”Svensk musikvår” och erhöll andra pris i Stockholm International Musik Competition. 2018 vann Astri Lövstabruks kammarmusikfestivals ungdomspris och erhöll också stipendium från Kungliga Musikaliska Akademien. Astri säger själv: ”Min dröm är att kunna leva som aktiv musiker, spela med andra och dela med mig av min passion”.

Program:
Robert Schumann: Fantasie i C-dur op. 17, sats 1
Alexandr Skrjabin: Sonat nr 4 i Fiss-dur op. 30

Samuel Eriksson

Samuel Eriksson studerar piano och klarinett vid Åbo konservatorium med Niklas Pokki och Outi Heiskanen som lärare. Vidare studerar han vid De ungas akademi där han spelar för ett antal internationellt välkända professorer som exempelvis Robert Levin och Matti Raekallio. Han har haft stora framgångar vid ett antal pianotävlingar som Aurora pianotävling, Leevi Madetoja-tävlingen, Nationella blåsinstrumenttävlingen och the 9th Nordic Juniorpianocompetition där han kom på andra plats. Sin ringa ålder till trots har han redan spelat utomlands vid ett flertal tillfällen bland annat i Mariinskijteatern, Korsholm musikfestspel och unga solister för Åbo filharmoniska orkester.

Program:
M. Ravel: Miroirs: 5. ”La vallée des cloches”
S. Prokofiev: Pianosonat nr. 7 i B-dur, op. 83
1. Allegro inquieto 2. Andante caloroso 3. Precipitato

Ingår i Helsingborg Pianofestival 2019.

Plats: Konsertsalen

Fri entré.