Lunchkonsert: Aksel Basaran och Umberto Ruboni

22 augusti 2024, 12:00 - 13:00

22 aug
Lunchkonsert: Aksel Basaran och Umberto Ruboni

Kombinera din lunch med härlig pianomusik. Vid pianot sitter masterclasstudenter som kommer från olika musikhögskolor runt omkring i Europa. De håller hög nivå och flera av dem är redan i början av sina internationella karriärer. På den här lunchkonserten spelar Aksel Basaran och Umberto Ruboni.

Om Aksel Basaran
Aksel Basaran började sina pianostudier i Turkiet där han studerade för Gülnara Aziz på Bilkentuniversitetet i Ankara. Vidare fortsatte han sina studier i Berlin där han hade professor Björn Lehmann som sin lärare. För närvarande bor han i Arvika, där han studerar för Julia Mustonen-Dahlkvist och Aristo Sham. Aksel har gett konserter i Turkiet, Tyskland, Finland, Estland, Sverige och Island och har också spelat som solist med flera turkiska orkestrar.

Om Umberto Ruboni
Umberto Ruboni har studerat vid konservatorierna i Alessandria och Milan såväl som Chigian akademien i Siena. Han studerar för närvarande för Julia Mustonen Dahlkvist vid Musikhögskolan, Ingesund. Han har bland annat studerat för Maddalena Lolaico, Angela Colombo och Marco Rappatoni. Umberto har erhållit priser vid ett flertal pianotävlingar som YAMAHA international piano competition i Malmö (första plats 2022), Pianotävlingen i Naples (tredje plats 2021) och The Albenga International piano competition (tredje plats 2019). Umberto brinner också för kammarmusiken och spelar pianoduo med Eunmin Park och cellisten Matteo Fabi. Han har bland annat musicerat med musiker som Bruno Canino, Alena Walentin och Marian Piccini. Han är en utmärkt instuderare och har jobbat som ackompanjatör vid Guiseppe Verdi konservatoriet i Milan och ackompanjerat vid ett flertal festivaler i Italien.

När: 22 augusti klockan 12.00–13.00
Var: Dunkers kulturhus, Konsertsalen
Entré: fri entré

Lunchkonsert: Aksel Basaran och Umberto Ruboni

  • 22 augusti 2024, 12:00 - 13:00
  • Längd: 1 timme

Plats

Dunkers Kulturhus, Dunkers kulturhus, Konsertsalen
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta