Lokalhistoriskt föredrag: Vilka var de medeltida helsingborgarna?

Med nya metoder och analyser kan vi i dag få mer information om människor som levde under medeltiden. Dagens teknik låter oss analysera skelett på ett helt annat sätt och avslöjar benens dolda hemligheter. Caroline Ahlström Arcini, fil. dr. i medicinhistoria, berättar om helsingborgarnas liv i det medeltida Helsingborg utifrån de tillvaratagna skelett som bevarats i magasin efter arkeologiska utgrävningar.

Caroline Ahlström Arcini, fil. dr. i medicinhistoria, från Lunds universitet är kvällens föredragstalare. Hon arbetar till vardags som osteolog vid Arkeologerna och är även författare till otaliga böcker. Caroline var senast aktuell i Helsingborg med en artikel i Kring Kärnan 41, där hon skriver om hälsotillståndet för stadens invånare under medeltiden.

Historia är mycket mer än bara det som har hänt, det handlar lika mycket om det som händer oss i dag som har hänt före oss. Det är dåtid och nutid på samma gång. För dig som är nyfiken på hur det hänger samman ska du inte missa dessa lokalhistoriska föredrag i samarrangemang med Helsingborgs museiförening och Studiefrämjandet.

OBS! Flyttat från 2 februari till 2 mars.


Giltigt vaccinationsbevis samt giltig legitimation ska kunna visas upp vid inpassering
.

Entré: 80 kronor, 40 kronor med Kulturkortet och för studenter. Fri entré med Helsingborgs museiförenings årskort.
Biljettsläpp: 10 januari.

Köp biljetter

Evenemanget äger rum:
Den 2 mars 2022 kl. 18:30

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close