Lokalhistoriskt föredrag: Sundets röda nejlikor

Författaren Conny Palmkvist berättar om sin bok Sundets röda nejlikor. En berättelse om medmänsklighet och anständighet under en period då flykt och krig var ständigt närvarande. Boken handlar om hur skepparen Erling Kjaer, som på nätterna kryssade över Öresund mellan minfält och tyska jagare, lyckades forsla över nästan 1 500 motståndsmän och flyktingar till Sverige.

Conny Palmkvist är författare, redaktör och litteraturkritiker. Han debuterade 2005 med den uppmärksammade dokumentärromanen Hej då, allihopa. Conny har skrivit flertalet böcker sedan debuten och har tilldelats flera priser och stipendier, bland annat för boken Sundets röda nejlikor, som kom ut 2020. Han bor i Helsingborg med sin familj.

Historia är mycket mer än bara det som har hänt, det handlar lika mycket om det som händer oss i dag som har hänt före oss. Det är dåtid och nutid på samma gång. För dig som är nyfiken på hur det hänger samman ska du inte missa dessa lokalhistoriska föredrag i samarrangemang med Helsingborgs museiförening och Studiefrämjandet.

Giltigt vaccinationsbevis samt giltig legitimation ska kunna visas upp vid inpassering
.

Evenemanget äger rum: 6 april 18.30 i teatersalen.
Entré: 80 kronor, 40 kronor med Kulturkortet och för studenter. Fri entré med Helsingborgs museiförenings årskort.
Biljettsläpp: 10 januari.

Köp biljetter