Lokalhistorisk dag – ett samarrangemang med lokala museer och kulturarvsaktörer

Är du nyfiken på Helsingborgs historia? Söndag 22 september håller vi öppet hela dagen för att prata, visa och göra historia.

Det blir bland annat dramatiserat berättande i utställningen om Helsingborg, föredrag om En Svenska tiger och om Maria Zoéga. Vi tittar närmare på staden med Kvinnokartas stadsvandringar, visar film och du kan även möta representanter från en rad lokala museer och föreningar som intresserar sig för Helsingborgs historia.

Under dagen kan du till och med prova på att leta efter din egen släkts historia. Och för alla med barnasinnet i behåll anordnar vi även skelettworkshop.

• 10:30-11:30 Föredrag: Marie Andrée, Beredskapsmuseet: En Svensk Tiger.
    Konsertsalen, plan 2
  • 10:30 Visning i utställningen På gränsen (ca 30-45 min).
    Biljetter hämtas i receptionen, begränsat antal: 20 st. Kan endast hämtas den 22/9 från kl. 10:00.
  • 11:00 Dramatiserad vandring i utställningen På gränsen (ca 45-60 min)
    Samling utanför utställningen.
  • 12:00-13:00 Fredriksdal på stan, Möt personerna som bodde och verkade i husen på Fredriksdal.
    Biljetter hämtas i receptionen, begränsat antal: 25 st. Kan endast hämtas den 22/9 från kl. 10:00. Samling vid kaninerna utanför entrén.
  • 12:15 Visning i utställningen På gränsen (ca 30-45 min).
  • 13:00-14:00 Föredrag: Anja Petersen, Dunkers kulturhus: Maria Zoega – företagare och ensamstående förälder. Konsertsalen, plan 2
  • 13:00 Kvinnokarta Helsingborg – stadsvandring där du möter historiska helsingborgskvinnor (ca 60 min).
    Biljetter hämtas i receptionen, begränsat antal. Kan endast hämtas den 22/9 från kl. 10:00. Samling vid kaninerna utanför entrén.
  • 14:00 Dramatiserad vandring i utställningen På gränsen (ca 45-60 min)
    Samling utanför utställningen.
  • 14:00 Sigbrit Nordvall och Anita Grünbaum presenterar livsberättelsen bakom kortfilmen Se till mig som liten är. RumEtt, entréplan
  • 15:00-16:00 Fredriksdal på stan, Möt personerna som bodde och verkade i husen på Fredriksdal.
  • 15:15 Visning i utställningen På gränsen (ca 30-45 min).
  • 16:00-17:00 Föredrag: Karin Gustavsson, Folklivsarkivet: Platsen för industrialismens drama. Om Söder i Helsingborg och bokverket Svensk stad. Konsertsalen, plan 2
  • 16:00 Kvinnokarta Helsingborg – stadsvandring där du möter historiska helsingborgskvinnor (ca 60 min).
  • 16:00 Sigbrit Nordvall och Anita Grünbaum presenterar livsberättelsen bakom kortfilmen Se till mig som liten är. RumEtt, entréplan

Med reservation för ändringar!

Plats: Dunkers kulturhus

Fri entré.