Lokalhistoria: Vad gjorde kvinnorna när männen skrev historia?

En föreläsning om projektet Kvinnokarta som vände upp och ner på hela stadens historia för att se vad som fanns gömt mellan raderna. Du får höra om några av de kvinnor som levde i Helsingborg i början på 1900-talet, vars berättelser fallit bort när männen skrev historieböckerna.

Föreläser gör Camilla Bergvall – initiativtagare till Kvinnokarta Helsingborg som tilldelades Helsingborgs stads utmärkelse till minne av Gisela och Oscar Trapp 2018.

Plats: Konsertsalen

Entré: 80 kronor, Kulturkortet 40 kronor. Fri entré med Museiföreningens årskort. Biljettsläpp 25 januari.

Lokalhistoriska föredrag
Historia är inte bara händelser från det som har hänt, det handlar lika mycket om oss i dag som om alla och allt som har hänt före oss. Det är dåtid och nutid på samma gång. Är du nyfiken ska du inte missa dessa lokalhistoriska föredrag i samarrangemang med Helsingborgs museiförening och Studiefrämjandet.

Köp biljetter

Den 3 april 2019 kl. 18:30