Lokalhistoria: Sista striden om Skåne

Vad hände egentligen? Författaren och historikern Anders Blidberg berättar den spännande historien där en nunnas avvisade kärlek till en kung spelade en stor roll för utkomsten av striden.

Danskarna hade alla förutsättningar att ta tillbaka Skåne till Danmark. År 1709, efter det svenska nederlaget vid Poltava, steg en ny, vältränad och modern dansk här iland vid Råå. Målet var att ta tillbaka de förlorade delarna av Danmark. Tidpunkten kunde inte ha varit bättre då Sverige var försvagat. Ändå gick danskarna förlorande ur striderna.

Samarrangemang med Helsingborgs museiförening och Studiefrämjandet.

Plats: Konsertsalen

Entré: 80 kronor, 40 kronor med kulturkortet/ student. Fri entré med Helsingborgs Museiförenings årskort. Biljettsläpp 24 januari 10:00.

Den 5 februari 2020 kl. 18:30