Lokalhistoria: Miljonprogrammets bostäder, Dalhem 1968–1978

Miljonprogrammets bostadsområden är inte några segregerade, anonyma eller identitetslösa områden. Inte heller Dalhem. Vad döljer sig bakom Dalhems historia och varför ser bostadsområdet ut som det gör?

Inför utgivningen av bokverket Helsingborgs historia 2020 presenterar Anja Petersen, filosofie doktor i etnologi, sin forskning om Dalhem och artikeln Våran gård – goda bostäder i god omgivning till rimlig kostnad bostadsområdet Dalhem 1968-1978.

Samarrangemang med Helsingborgs museiförening och Studiefrämjandet.

Plats: Konsertsalen

Entré: 80 kronor, 40 kronor med kulturkortet/ student. Fri entré med Helsingborgs Museiförenings årskort. Biljettsläpp 24 januari 10:00.

Den 4 mars 2020 kl. 18:30