Lokalhistoria: Mat – en krigisk historia?

Historikern och journalisten Folke Schimanski berättar mer om livsmedelsförsörjningens avgörande roll under de båda världskrigen.

Utsvältning användes som vapen men det har också diskuterats att en del människor fick bättre hälsa då de tvingades äta mindre kött, fett och socker.

Plats: Konsertsalen

Entré: 80 kronor, 40 kronor med kulturkort, Fri entré med Helsingborgs Museiförenings årskort. Biljettsläpp 28 augusti.

Lokalhistoriska föredrag
Historia är inte bara sådant som har hänt, det handlar lika mycket om oss i dag som om alla och allt som har hänt före oss. Det är dåtid och nutid på samma gång. Föredrag i samarrangemang
med Helsingborgs museiförening och Studiefrämjandet.

Köp biljetter

Den 6 november 2019 kl. 18:30