Lokalhistoria: Kärnan i fokus

Kring Kärnan är Helsingborgs museiförenings bokserie. Under 2020 ges en ny bok ut, med sin namne, Kärnan, som genomgående ämne. Två av skribenterna, Birgitta Witting och Karin Gustavsson låter oss följa tornets utveckling.

Birgitta Witting utifrån konst och andra föremål i Helsingborg museisamlingar. Karin Karin Gustavssongenom några kända besökare – Carl von Linné, Linnerhielm, den avsatte kung Gustav IV Adolfs son Prinsen av Vasa, Brunius och Hans Hildebrand.

Birgitta Witting är antikvarie och arbetar på Kulturmagasinet i Helsingborg. Karin Gustavsson har också varit antikvarie i Helsingborg men arbetar numera som chef på Folklivsarkivet med Skånes musiksamlingar i Lund.

Samarrangemang med Helsingborgs museiförening och Studiefrämjandet.

Plats: Konsertsalen

Entré: 80 kronor, 40 kronor med kulturkortet/ student. Fri entré med Helsingborgs Museiförenings årskort. Köp biljett direkt via ticketmaster eller i Dunkers reception.

Biljettsläpp 26 augusti.

Den 4 november 2020 kl. 18:30