Lokalhistoria: Kärnan i fokus

Under 2020 ges en helt ny bok ut, med sin namne, Kärnan, som genomgående ämne. Två av skribenterna, Birgitta Witting och Karin Gustavsson, låter oss följa tornets utveckling. Under kvällens föredrag berättar de mer om Kärnan utifrån sina expertisområden och låter dig följa tornets utveckling genom åren.

Birgitta Witting är antikvarie och arbetar på Kulturmagasinet i Helsingborg och under kvällen kommer hon att berätta mer om konsten och föremål med Kärnan i fokus.

Karin Gustavsson har också arbetat som antikvarie i Helsingborg men arbetar numer som chef på Folklivsarkivet med Skånes musiksamlingar i Lund. Med Kärnan i fokus handlar hennes föredrag om en hel del kända person som besökt Helsingborgs resliga torn. Personer som Carl von Linné, Jonas Carl Linnerhielm, prinsen av Vasa samt Brunius och Hans Hildebrand.

Samarrangemang med Helsingborgs museiförening och Studiefrämjandet.

Plats: Konsertsalen

Entré: 80 kronor, 40 kronor med kulturkortet/ student. Fri entré med Helsingborgs Museiförenings årskort. Köp biljett direkt via ticketmaster eller i Dunkers reception.

Max 50 personer i publiken. Onumrerade platser, placering sker på plats. Helsingborgs Museiförenings medlemmar måste hämta ut biljett för att vara garanterade en plats.

Alla arrangemang på Dunkers kulturhus är Corona-anpassade och genomförs under säkra former, vilket kan begränsa antalet platser.

Köp biljetter

Den 4 november 2020 kl. 18:30