Lokalhistoria: Fyrbenta gränsgångare

Vintern 1947 nödlossades en ovanlig last i Helsingborgs hamn bestående av 700 hästar. Fartygets slutdestination var egentligen polska Gdansk men mycket hårt väder på Atlanten tvingade amerikanska Virginia city i hamn i förtid. En högst lokal historia med internationell ram.

Pelle Johansson, antikvarie på Kulturmagasinet, berättar om ett pågående arbete med att kartlägga en ovanlig lokalhistorisk händelse.

Samarrangemang med Helsingborgs museiförening och Studiefrämjandet.

Plats: Konsertsalen

Entré: 80 kronor, 40 kronor med kulturkortet/ student. Fri entré med Helsingborgs Museiförenings årskort. Köp biljett direkt via ticketmaster eller i Dunkers reception.

Biljettsläpp 26 augusti.

Den 2 december 2020 kl. 18:30