Lokalhistoria: Fyrbenta gränsgångare

Vintern 1947 nödlossades en högst ovanlig last i Helsingborgs hamn. En last med hästkrafter utöver det vanliga, närmare bestämt 700 hästar. Fartygets slutdestination var egentligen Gdansk i Polen men mycket hårt väder på Atlanten tvingade det amerikanska fartyget Virginia city i hamn i förtid. Och den hamnen var just Helsingborgs hamn.

Under det här föredraget kommer Pelle Johansson, antikvarie på Kulturmagasinet i Helsingborg, berättar om det pågående arbetet med att kartlägga den ovanliga lokalhistoriska händelsen.

Samarrangemang med Helsingborgs museiförening och Studiefrämjandet.

Plats: Konsertsalen

Entré: 80 kronor, 40 kronor med kulturkortet/ student. Fri entré med Helsingborgs Museiförenings årskort. Köp biljett direkt via ticketmaster eller i Dunkers reception.

Max 50 personer i publiken. Onumrerade platser, placering sker på plats. Helsingborgs Museiförenings medlemmar måste hämta ut biljett för att vara garanterade en plats.

Alla arrangemang på Dunkers kulturhus är Corona-anpassade och genomförs under säkra former, vilket kan begränsa antalet platser.

Köp biljetter

Den 2 december 2020 kl. 18:30