Lokalhistoria: Fyrbenta gränsgångare – om en högst lokal historia med internationell ram

Vintern 1947 nödlossades en ovanlig last i Helsingborgs hamn bestående av 700 hästar. Fartygets slutdestination var egentligen polska Gdansk men mycket hårt väder på Atlanten tvingade amerikanska Virginia city i hamn i förtid. Pelle Johansson, antikvarie på Kulturmagasinet, berättar om ett pågående arbete med att kartlägga en ovanlig lokalhistorisk händelse.

Samarrangemang med Helsingborgs museiförening och Studiefrämjandet.

Plats: Konsertsalen

Entré: 80 kronor, 40 kronor med kulturkortet/ student. Fri entré med Helsingborgs Museiförenings årskort. Köp din biljett i Dunkers kulturhus entré.

Alla ska ha biljett, även museiföreningens medlemmar, som måste hämta ut en biljett för att vara garanterad en plats.

Alla arrangemang på Dunkers kulturhus är Corona-anpassade och genomförs under säkra former, vilket kan begränsa antalet platser.

Den 1 december 2021 kl. 18:30