Lokalhistoria: Den besvärliga Elin Wägner

Elin Wägner var författare, rösträttskämpe och samhällskritiker. Men hon var också kvinnan som utmanade sin samtid, försörjde sin make och satte skräck i de dammiga tanterna i rösträttsrörelsen. Elin Wägner växte upp i Helsingborg och arbetade en tid på Helsingborgs-Posten.

Författaren Ulrika Knutsson berättar mer om en av våra mest spännande kvinnor, som för sin tid ansågs besvärlig och provocerande när hon grävde i ämnen så som sexuella trakasserier och miljöförstöringar. En kvinna vars arbete än i dag är högst aktuellt och viktigt.

Samarrangemang med Helsingborgs museiförening och Studiefrämjandet.

Plats: Konsertsalen

Entré: 80 kronor, 40 kronor med kulturkortet/ student. Fri entré med Helsingborgs Museiförenings årskort. Biljettsläpp 24 januari 10:00.

Den 1 april 2020 kl. 18:30