Lokalhistoria: Barn i beredskap

Under andra världskriget deltog tiotusentals svenska barn och ungdomar i beredskapsinsatser. Luftskydd, jordbruksarbete och skrotinsamlingar var några av de aktiviteter där unga ansågs kunna göra nytta. Historikern Björn Lundberg kommer på besök och berättar om barnens bortglömda roll i Sverige under andra världskriget.

Samarrangemang med Helsingborgs museiförening och Studiefrämjandet.

Plats: Konsertsalen

Entré: 80 kronor, 40 kronor med kulturkortet/ student. Fri entré med Helsingborgs Museiförenings årskort. Köp din biljett i Dunkers kulturhus entré.

Alla ska ha biljett, även museiföreningens medlemmar, som måste hämta ut en biljett för att vara garanterad en plats.

Alla arrangemang på Dunkers kulturhus är Corona-anpassade och genomförs under säkra former, vilket kan begränsa antalet platser.

Den 6 oktober 2021 kl. 18:30