Lokalhistoria: 1920–talets moderna kvinnor

Emma Severinsson, fil.dr. i historia och lärare i modevetenskap, berättar mer om kvinnorna och rörelsen som fick samhället att diskutera frågor om nationalitet, rasbiologi, genus, kropp och det moderna samhällets utmaningar under 1920-talet.

De moderna kvinnorna ifrågasatta nämligen traditionella genusstrukturer genom att idrotta, köra bilar, ställa nya krav på äktenskapet eller helt enkelt välja bort giftermål till förmån för ett självförsörjande singelliv.

Plats: Konsertsalen

Entré: 80 kronor, Kulturkortet 40 kronor. Fri entré med Museiföreningens årskort. Biljettsläpp 25 januari.

Lokalhistoriska föredrag
Historia är inte bara händelser från det som har hänt, det handlar lika mycket om oss i dag som om alla och allt som har hänt före oss. Det är dåtid och nutid på samma gång. Är du nyfiken ska du inte missa dessa lokalhistoriska föredrag i samarrangemang med Helsingborgs museiförening och Studiefrämjandet.

Köp biljetter

Den 6 mars 2019 kl. 18:30