23 november 2022, 19:00 - 20:45

23 nov
Lisboa Cinco

Jazzsångerskan och kompositören Anna Lundqvist åkte 2008 till Lissabon för en kortare visit och föll handlöst för staden som hon nu kallar för sitt andra hem. Vintern 2019 startade hon Anna Lundqvist Lisboa Cinco tillsammans med några av Lissabons, för att inte säga Portugals, absolut främsta inom jazz och música moderna. Nu kommer den stjärnspäckade portugisiska kvintetten äntligen till Sverige med en efterlängtad turné.

I mars 2022 gjorde Anna Lundqvist och Lisboa Cinco en bejublad premiär med tre konserter på anrika Hot Clube de Portugal i Lissabon. Repertoaren är musik skriven av Anna Lundqvist. Den bär på Annas signum, influenser från latinamerikansk musik, pop, rock samt svensk hymn. Musiken rör sig lätt och naturligt mellan den amerikanska traditionen och den europeiska jazzen men som vanligt är ett tätt samspel, musikernas personligheter och en stark energi i centrum. Texterna behandlar vardagsrealism, både det mest simpla och de mer komplicerade ämnena.

Musikerna i Lisboa Cinco är handplockade under Annas besök till Portugal genom åren. Någon har hon jobbat med, någon har hon träffat under spelningar och någon har hon snubblat över genom bekanta. Men alla fyra har talat till hennes hjärta och kreativitet och de har alla blivit en del av hennes vision och musikaliska familj.

I samarbete med Jazz i Helsingborg.

Medverkande:
Anna Lundqvist: sång, kompositör
Desidério Lázaro: sopran och tenorsaxofon
Daniel Bernardes: piano
André Carvalho: kontrabas
Joel Silva: trummor

Datum och tid: 23 november klockan 19:00

Plats: Konsertsalen

Längd: 2×45 min plus ca 15 min paus

Entré: 230 kronor, 180 kronor medlem i Jazz i Helsingborg, 100 kronor student, barn och under 16 år gratis. Biljetter säljs i entrén på Dunkers kulturhus samt online via ticketmaster.se. Biljettsläpp 3 september klockan 10:00.

• 23 november 2022, 19:00 - 20:45
  • Längd: 2 timmar