Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Lelo Nika Trio

Lelo Nika Trio bildades i slutet av 90-talet. Trion har turnerat över stora delar av världen sedan dess, med väldigt fin respons från åhörare, med deras “här och nu”-känsla som dom kan producera tillsammans. Här i konsert med Josefine Cronholm & Melissa Coleman

Tre personligheter i en unik konstellation från tre olika länder ock kulturer. De har ett mål tillsammans: Kamratskap, bra musik, samt att bygga broar mellan genrer och sudda ut gränserna mellan olika kulturer. Trion har förutom att spela konserter som trio också arbetat med nykomponerad musik inom modern jazz, folklore och ny klassisk musik.

De har varit solister med många kammarensembler, orkestrar och crossover grupper genom åren med egen original musik. På denna Musik i Syd-turné har dom bjudit in två starka musiker till samklang! Den fantastiska australienska cellisten Melissa Coleman, men bosatt i Wien och den djupt originella svenska sångerskan Josefine Cronholm. De kommer att bjuda på musik med starka band från deras respektive folkloristiska bakgrunder.

Musik med passion, improvisation, ljudlandskap och texter på svenska och andra språk. Ett sound från en gammal tid i nya kläder – det här bandet är ett nytt sound som du aldrig har hört förut!

Josefine Cronholm – Röst
Melissa Coleman (AUS) – Cello
Lelo Nika – Accordeon
Thommy Andersson – Kontrabas
George Mihalache – Cimbalom

Plats: Konsertsalen

Entré: 230 kronor, Kulturkort 195 kronor, student 120 kronor

Servering av mat och dryck i bistron innan konserten. Vill du slippa köa i pausen, förbeställ i bistron.

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se/wp. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.