En kväll för lakritsälskaren och en unik AW. Umgås med vänner och kollegor medan ni smakar lakritsrätter och skapar unika lakritsverk till tonerna av Jonas Jonassons musik.
Ät – Martin Jörgensen från Lakritsfabriken berättar allt om Lakrits och dess olika smakkombinationer medan ni får smakprov på olika lakritsrätter. Det serveras lakritssill, bakad lök med vitlöks-och lakritssmör med vegetarisk pyttipanna, lakritspannacotta och söt och salt lakrits. Ni får lära er mer om denna fascinerande ingrediens, dess användning i både traditionella och moderna rätter, och hur man kan para ihop lakrits med olika drycker för att lyfta fram dess komplexa smaker.
Lyssna – Allt ackompanjeras av Jonas Jonassons Huvudwerks musik. Det blir pampigt, känslosamt, inspirerande och smaskigt när Jonas Jonasson från Bob hund tolkar hur lakrits låter. Han berättar om synestesi och varför det är så härligt att reflektera över smaker och sinnliga upplevelser.
Skapa – Skapa unika konstverk, lek och laborera med, och inspireras av lakrits.
Om Jonas Jonasson
Är ”Jonas Jonassons Huvudwerk”? Huvudwerken uppstår i mötet med andra kreerande varelser.
Jonas Jonasson är begåvad med synestesi, olika sinnesintryck som blandas. I det här fallet är det smak och musik blandas. Jonas har gjort ett otal möten med olika maträtter och kulturer och låtit dessa bli toner och smakfull musik. Han har jobbat både med stjärnkockar och skolmatspersonal, och alla smaker låter. Nu blir det lakrits, otroligt smakrikt. När Jonas Jonasson inte får Huvudwerk, spelar han synth i Bob Hund eller skapar film och teatermusik. Han är även workshopledare på Share music and Performing arts.
Om Martin Jörgensen
Martin Jörgensen är en passionerad sommelier och kock, samt grundare och VD för Lakritsfabriken. Med en djup kärlek för gastronomi och smaker, har Martin specialiserat sig på att utforska och kombinera olika smaker för att skapa unika och minnesvärda kulinariska upplevelser.
Lakritsfabriken, som grundades 2011, lanserade Sveriges första premiumlakrits vid Lakritsfestivalen i Stockholm. Deras produkter är kända för att vara glutenfria och framställda av högkvalitativ lakritsrot. Sortimentet inkluderar allt från chokladöverdragen lakrits till kryddmixer och ingredienser för matlagning. Lakritsfabriken har vunnit flera prestigefyllda priser och är idag en av Nordens mest ansedda lakritsvarumärken.
När: 28 november klockan 18.00–20.00
Plats: Atriet, Dunkers kulturhus
Entré: pris inklusive smakprov på 4 lakritsrätter och alkoholfri dryck 295 kronor, med Kulturkortet 245 kronor