16 mars 2024, 19:00 - 20:00

Kulturligg: Rävulen & Musifers Kattanistiska Sälskap

Rävulen & Musifer sammankallar sitt kattanistiska sälskap i en seans mitt inne i utställningen bland Julia Lindemalms bildvärld. Det är en spännande och mystisk föreställning där musiker i djurmasker spelar hypnotiska ljud på gitarr och handgjorda instrument. Publiken tar plats runtomkring på liggunderlag och kuddar på golvet. Det här är en audiovisuell upplevelse, en ofrivillig ljudhealingsession för att hela dig från ljuset.
Evenemanget ingår i konceptet Kulturligg.

Sedan ursinnes svunna tider, långt innan Krösu förödelse i Getlehem, har människovarelser sökt efter svar i högre makter. Religioner som dyrkar en uppsjö av olika gudisar har lagt grunder till enorma tidsresande människobyar. Men människan tycks inte bli lyckligare eller visare av allt detta humbuggeri och mambojambo utan vrider och vänder på stenar och mynt och fortsätter sin jakt på tro som vore det sockervadd med honung på.
Ett specifikt sälskap har dock under all denna tid remitterat buddhismen tillbaka från nirvana, haft korsfester under rabadabidan medans påskharen sjungit reklamjinglar i jultomtens knä.

Var med när Rävulen & Musifers Kattanistiska Sälskap utövar en seans äldre än självaste graviditionskraften. En seans framarbetad för att frambringa de enda sanna gudarna: Rävulen och Musifer. En seans som aldrig lyckats med detta. Men hur har det någonsin stoppat en religion? Denna gång kan vara gången.

Om Kulturligg
En mystisk seans för att frambringa gudarna: Rävulen & Musifer och en poetisk ASMR-upplevelse som triggar igång kroppsliga reaktioner och känslor. Två evenemang med en gemensam nämnare – du ligger ner. Kulturligg, alltså.

När: 16 mars 19.00–20.00
Var: