Kulturligg: Jazzkonsert i utställningen Jorden runt på 80 souvenirer

28 september 2023, 19:00 - 20:00

28 sep
Kulturligg: Jazzkonsert i utställningen Jorden runt på 80 souvenirer

Fysiskt är du på plats i utställningen Jorden runt på 80 souvenirer men i ditt sinne drömmer du dig bort till en annan världsdel. Kanske går turen till jazzens förlovade land Amerika där du helt plötsligt befinner dig i en trång källarlokal i New York, eller på ett café i New Orleans eller kanske på en immig club i Chicago. Lägg dig ner och slappna av medan jazzens blå toner omramar dig.
Evenemanget ingår i konceptet Kulturligg.

Jazzmusikerna för kvällen kommer från Fridhems folkhögskola. I snart ett halvt sekel har många av landets framstående musiker startat sin karriär på Fridhems Jazzlinje. Det är en av de bästa musikutbildningarna i Skandinavien och en kreativ mötesplats för blivande jazzmusiker. Den tvååriga utbildningen ger de studerande möjlighet att fördjupa och bredda sina kunskaper inom jazz och improvisationsbaserad musik med tonvikt på ensemblespel, att driva musikaliska projekt och att utvecklas på sitt instrument.

Om Kulturligg
För dig som är trött eller känner dig sugen på en annorlunda upplevelse. Dröm dig bort till jazzens New Orleans i vår utställning Jorden runt på 80 souvenirer, njut av ett ljudverk byggt på Skånes skiftande landskap eller lyssna på den virtuella godnattsagan Slumberland. Tre evenemang med en gemensam nämnare – du ligger ner. Kulturligg, alltså.

När: 28 september 19.00–20.00
Var: utställningen Jorden runt på 80 souvenirer, entréplan
Entré: 195 kronor, 155 kr med Kulturkortet

Kulturligg: Jazzkonsert i utställningen Jorden runt på 80 souvenirer

  • 28 september 2023, 19:00 - 20:00
  • Längd: 1 timme

Pris

  • Standard: 195 kr

Plats

Dunkers Kulturhus, Dunkers kulturhus, Entréplan
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta