Kroppsaktivism: Kroppsuppfattning – vad är det?

Kunskapsklubben presenter en digital föreläsning med Martin Persson kring hur vi pratar om vårt utseende? Finns det ett likhetstecken mellan vacker och lycklig, enligt samhället eller handlar det egentligen om självkänsla och sociala färdigheter? Ingår i Vi utforskar: Kroppsaktivism 17-18 april.

Under denna föreläsning får du en veta mer om vilka faktorer som påverkar oss och hur vi ser på oss själva och vad vi kan göra för att förändra våra uppfattningar om skönhetsideal. Vår utseendefokusering och dess konsekvenser i samband med jakten på det perfekta utseendet påverkar vår hälsa negativt. Vad kan vi då göra för att förebygga och förhindra de negativa hälsoaspekterna och vilken betydande roll har vuxna i detta?

Martin Persson är professor i hälsovetenskap på Högskolan Kristianstad och forskar bland annat på kroppsuppfattning i olika sjukdomstillstånd och hur det kan påverkar den psykiska och fysiska hälsan.

Anmäl dig via länk.

Ett samarbete med Folkuniversitet.

Fri entré.

Max 80 platser.

Köp biljetter

Evenemanget äger rum:
Den 17 april 2021 kl. 17:15

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close