Kroppsaktivism: Korsettkriget med Henric Bagerius

Livesänd föreläsning med Henric Bagerius, universitetslektor i historia vid Örebro universitet. Föreläsningen utgår från hans bok och forskningsprojekt Korsettkriget. Ingår som en del av vårt nya koncept, Vi utforskar, som vi arrangerar 17-18 april i år.

Korsettkriget behandlar tiden runt sekelskiftet när diskussionen kring korsetter, turnyrer och kvinnors kroppar gick varm. Det uppstod flera föreningar, bland annat Fredrika Bremer Förbundets dräktreformförening, som ville förändra modet till vad de ansåg var ett mer hälsosamt mode.

Korsettkriget är också en utställning på Kvinnohistoriskt museum i Umeå.

Fri entré. Max 80 personer.

Anmälan: Korsettkriget med Henric Bagerius

OBS! Vid förhinder ber vi dig avboka då det finns begränsat med platser.

Köp biljetter

Den 18 april 2021 kl. 15:00