9 oktober 2022, 18:00 - 20:00

Kristina Ersson – flöjtist från Helsingborg

Välkommen till en konsert där Kristina Ersson spelar tillsammans med pianisten Kristoffer Nyholm Hyldig. Under konserten bjuds vi på musik av bland andra Poulenc, Prokofiev och Messiaen.

Kristina Erssons karriär är rak som en flöjt. Hon växte upp i en musikalisk familj i Helsingborg och började sina flöjtstudier på Musikskolan för Bernt Sjunnesson. Dessa följdes av privata studier för SvenOlof Johansson i Helsingborgs symfoniorkester. När hon var 18 år gjorde hon debut som solist med Helsingborgs symfoniorkester och sedan inleddes studierna på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Redan innan Kristina hade avlagt sin examen fick hon tjänsten som soloflöjtist i Copenhagen Phil år 2000.

Pianisten Kristoffer Nyholm Hyldig hörde vi senast som lysande pianist i vårens Galinakonsert.

Konserten arrangeras i samarbete med Dunkers kulturhus med bidrag från Helsingborgs kulturnämnd, Statens kulturråd, Musik i syd och Helsingborgs symfonikers vänner.

Datum och tid: 9 oktober 18:00

Plats: Konsertsalen

Entré: 180 kronor, medlem i Kammarmusikföreningen 140 kronor, student 80 kronor, barn och unga under 18 år gratis.

Köp biljett i entrén på Dunkers kulturhus eller online via ticketmaster.se. Biljettsläpp 22 augusti.

• 9 oktober 2022, 18:00 - 20:00
  • Längd: 2 timmar