Konstnärskolonier i Norden

Konstnärskolonier finns över hela världen. Flera av de kända konstnärer som begav sig till Grez-sur-Loing, Barbizon och Skagen är välbekanta. I det här föredraget berättar Thomas Kjellgren om konsten och livet i några av de svenska konstnärskolonierna. För alla som går på föredraget ingår även entré till utställningen Nordisk Salong.

I en konstnärskoloni verkar och bor en samling konstnärer. Det har funnits många kända konstnärskolonier i Europa. Men visste du om att det även i Sverige fanns en hel del konstnärskolonier? Författaren och konstkritikern Thomas Kjellgren berättar mer om konstnärerna från Arildgruppen, Varbergsskolan, Söndrumgruppen och Drakabygget.
Föredraget är ungefär 60 minuter.

Föredraget är ett samarbete med Helsingborgs konstförening.

Plats: Konsertsalen

Entré: 160 kronor och då ingår också entré till utställningen Nordisk Salong, 50 kronor med Kulturkortet. Medlemmar i Helsingborgs konstförening har fri entré till föredraget. Biljetter via ticketmaster och Dunkers kulturhus biljettkassa, 042-10 74 00. Begränsat antal platser.

Giltigt vaccinationsbevis samt giltig legitimation ska kunna visas upp vid inpassering.

Köp biljetter

Den 10 mars 2022 kl. 18:30