Konsert Helsingborg Pianofestival – Haochen Zhang

För tredje gången får vi möta den unge kinesiske pianisten Haochen Zhang. Hans vinst i van Cliburn International Piano Competition 2009 blev starten på en karriär som bara växer.

Zhang har spelat med Valerij Gergijev och Lorin Maazel samt med London Philharmonic, San Fransisco Symphony och LA Philharmonic. De senaste åren har inneburit framträdande vid BBC Proms och debut med Lucerne Festival Orchestra. Haochen Zhang har spelat in en CD på svenska BIS med verk av bland annat Brahms och Liszt. Haochen Zhang är ingen spektakulär pianist med de stora åthävorna och rubrikskapande marknadsföring. Han övertygar i stället med stor musikalisk sensitivitet kombinerad med självklar virtuositet.

Claude Debussy (1862–1918)
Images bok II
Cloches à travers les feuilles (Kyrkklockor genom lövverket) – Et la lune descend sur le temple qui fut (Och månen sänker sig över templet som var) – Poissons d´or (Guldfiskar)

Robert Schumann ( 1810–1856)
Humoreske i B-dur op. 20
Einfach – Hastig – Einfach und zart – Innig – Zehr lebhaft – Mit einigem Pomp – Zum Beschluss

Paus

Pierre Boulez (1925–2016)
Piano sonat nr 1
Lent. Beaucoup plus allant – Assez large. Rapide

Franz Liszt (1811–1886)
Pianosonat i H-moll
Allegro – Andante sostenuto – Fugato – Allegro. Prestissimo

Ingår i Helsingborg Pianofestival 2019.

Plats: Konsertsalen

Entré: 295 kronor, Kulturkortet 250 kronor. Biljettsläpp 13 maj.

Ingår i Festivalpasset som ger fri entré till alla konserter och föredrag. Fullpris 1920 kronor, med Kulturkortet 1700 kronor. Medlem i pianopedagogförbundet betalar 1585 kronor för alla dagar, 1220 kronor fredag–söndag och 855 kronor för lördag–söndag.

Köp biljetter

Den 31 augusti 2019 kl. 19:00