Konsert: Dance Macabre med Nikita Khnykin

I utställningshallarna på entréplanet pågår utställningen Dance Macabre där konstnärerna Alba S. Enström och Lone Larsen kommenterar olika aspekter av den pandemiska tid som varit. Titeln på utställningen är en företeelse som har påverkat många konstnärer.

Ett av de mest kända musikstyckena med detta namn är skrivet av Camille Saint-Saëns, fast ursprungligen för violin och orkester. Men pianovirtuosen Franz Liszt gjorde om det medryckande verk till ett frustande pianostycke, som vi i festivalen naturligtvis vill presentera för publiken. Spelar gör Nikita Khnykin.

Martin Schibli, utställningsansvarig på Dunkers kulturhus inleder med att berätta om utställningen.

Dance Macabre visas 1 juli – 29 augusti 2021.

Ingår i Helsingborg pianofestival 2021.

Plats: Utställningshallarna, entréplan

Fri entré.