Konsert: Amanda Ginsburg

Amanda Ginsburgs karriär har det senaste året gått spikrakt uppåt. Hon har synts och hörts bland annat i SVT Gokväll och i Allsång på Skansen, och har spelat över hela landet för tusentals åhörare.
Efter att hon 2018 kom med sitt kritikerrosade debutalbum ”Jag har funderat på en sak” fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris.

Den 7 februari 2019 mottog Amanda en Grammis för årets jazzalbum och hösten 2020 är Amanda Ginsburg aktuell med sitt nya album ”I de lilla händer det mesta”, som släpps i september. Den 27 mars släpptes ”Det funkar varje gång” som är första singeln från det kommande albumet.

Såhär säger hon själv om albumet, som hon också beskriver som en direkt uppföljare till det första:
– Vardagen är en evig källa för inspiration och jag gillar att gräva i dess märkliga mönster. Det är i det lilla som det mesta händer, oftast utan att en ser det. Det är också just de saker jag kan längta efter som mest. När det blir för stort finner jag sällan orden.

Till Dunkers kulturhus har hon med sitt band: Filip Ekestubbe – piano, Ludvig Eriksson – kontrabas, och Ludwig Gustavsson – trummor.

Konserterna i konsertsalen presenterar kända och etablerade artister. Missa inte höstens stora musikupplevelser!

Samarbetspart: The Tivoli i Helsingborg

Längd: ca 90 min utan paus

Plats: Konsertsalen

Entré: 395 kronor, 295 kronor med kulturkortet och för studenter. Köp biljett direkt via ticketmaster eller i Dunkers reception.

Biljettsläpp 26 augusti. Numrerade platser.

Evenemanget äger rum:
Den 11 september 2020 kl. 19:00

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close