Jordens sång – en klimatkonsert

Hur kommer vår jord att se ut år 2069, om 50 år? Hur kommer Helsingborg att se ut? Hur kommer vi att bo, äta, resa?

Med nuvarande livsstil riskerar vi enligt många forskare att efterlämna en utarmad värld. Skall de trolska skogar, bäckar, änglamarker och blåa fjärdar som vår sångskatt beskriver blott bli till abstrakta sagor för barnbarnen?

Jordens sång är en konsert som sätter fokus på klimatförändringen, vår tids stora utmaning. Med musik, ord och bild ger medverkande barn och vuxna uttryck för alla känslor som utmaningen rymmer, såväl frustration som hopp. Älskad och välkänd körlyrik blandas med nyskrivna rytmer och moderna tongångar.

Konserten är ett samarbete mellan Helsingborgs Konserthuskör och Dunkers kulturhus, Kulturskolan och körerna Da Voce och Al Fine.

Plats: Konsertsalen

Den 17 mars 2019 kl. 15:00