23 februari 2023, 19:00 - 20:30

Jazz i Helsingborg: Tobias Wiklund Quartet

Tobias Wiklund Quartet är en av de snabbast växande namnen på den europeiska jazzscenen. Med sin närmast telepatiska känsla för musikens urkraft rör sig gruppen obehindrat mellan det finstämda och det explosiva uttrycket. Den naturliga närheten till blues och Louis Armstrongs musikaliska arv ger detta progressiva band vingar att flyga vidare ut i ett nutida uttryck där sväng, melodi och mänsklig värme omfamnar alla i dess närhet.

Tobias Wiklund Quartet är utan tvekan en stigande stjärna på den europeiska jazzhimlen. Deras senaste album, Silver Needle, släpptes under våren 2022 och har fått mycket uppmärksamhet och fin kritik i Europa. Bandet består av medlemmar från såväl Sverige som Danmark och de har ett unikt uttryck som väver samman traditionell jazz med moderna influenser.

Tobias Wiklund Quartet består av Tobias Wiklund på kornett, Simon Toldan på piano, Lasse Mørk på bas och Daniel Fredriksson på trummor.

• 23 februari 2023, 19:00 - 20:30
  • Längd: 2 timmar