Kvällskonsert: Jakob Bro Trio ”Returnings” feat. Palle Mikkelborg & Jorge Rossy

15 mars 2024, 19:00 - 20:30

15 mar
Kvällskonsert: Jakob Bro Trio ”Returnings” feat. Palle Mikkelborg & Jorge Rossy

För fjärde gången arrangeras Helsingborg Guitar Festival på Dunkers kulturhus. I ett spontant och utforskande territorium möts tre fantastiska musiker och målar upp en sfärisk och djupt känslosam och melodisk ögonblicksbild. Det finns luft i musiken, stor frihet och en gemensam vilja att skapa något som inte nödvändigtvis kan förklaras, utan känns.

– Det är ett sökande efter mening. Om jag får bli så högtflygande. Finns det en mening, och om den finns, kan jag förstå den och vara med?
Så förklarar Palle Mikkelborg sin musikaliska livsresa i Jørgen Leth och Andreas Koefoeds film Music For Black Pigeons, som visats på filmfestivaler över hela världen.

Efter att ha korsat varandras vägar i ett antal år bildade Jakob Bro och Palle Mikkelborg en ny konstellation i samband med två konserter på Copenhagen Jazz Festival för tio år sedan. Efter hand föddes idéerna till deras första gemensamma studioalbum Returnings.

Jorge Rossy är internationellt erkänd som en av de mest inflytelserika trumslagarna i sin generation och således flitigt engagerad av dagens aktuella jazzartister. 2015 spelade Jorge in albumet ”Stay There”, hans debutinspelning som vibra och marimbaspelare.

När: 15 mars 19.00-20.30
Var: konsertsalen
Entré: 270 kronor ordinarie pris, Kulturkortet 220 kronor, student 190 kronor, ingår i festivalpass 750 kronor

Kvällskonsert: Jakob Bro Trio ”Returnings” feat. Palle Mikkelborg & Jorge Rossy

  • 15 mars 2024, 19:00 - 20:30
  • Längd: 2 timmar

Plats

Konsertsalen, Dunkers
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta