Invigningskonsert: Federico Colli – musik med filmanknytning

21 augusti 2024, 19:00 - 21:00

21 aug
Invigningskonsert: Federico Colli – musik med filmanknytning

Årets pianofestival inleds på Helsingborgs konserthus när Federico Colli spelar tillsammans med Helsingborgs symfoniorkester. Federico Colli gav oss en stor upplevelse för två år sedan med sitt läckra Scarlattispel. I år är han tillbaka som pianist, dirigent och kammarmusiker.

Biljett

Konserten ingår även i festivalpasset, som kostar 1 365 kronor. 

Köp biljett

Tillsammans med en stråkkvartett ur Helsingborgs symfoniorkester spelar han Robert Schumanns Pianokvintett i Ess-dur, vars långsamma sats var ett ledmotiv i Ingmar Bergmans Fanny och Alexander. Efter paus bjuder de på Mozarts Pianokonsert nr 21 i C-dur med den bitterljuva andra satsen som Bo Widerberg använde i sin film Elvira Madigan.

På plats den här kvällen är också Fredrik Öjbro, verksamhetschef på Dunkers kulturhus, och Katrine Ganer Skaug, konserthuschef på Helsingborgs konserthus, som officiellt inviger festivalen å Helsingborgs vägnar.

Om Federico Colli

Federico Colli föddes 1988 i italienska Brescia och fångade pianovärldens uppmärksamhet när han vann Salzburg Competition 2011 och året därpå belönades med Guldmedalj vid Leeds International Competition. International Piano Magazine skrev efter segrarna att Colli sannolikt var en av de pianister som skulle dominera världsscenen under de kommande åren. Kritiker har framför allt noterat Collis mycket originella tolkningar och kallat honom en filosoferande musikant. Karriären har gått snabbt och han har spelat med många av världens främsta orkestrar som Marinskijteaterns med Valerij Gergijev, London Philharmonic Orchestra, BBC Symphony Orchestra och Royal Philharmonic Orchestra.

När: 21 augusti klockan 19.00–21.00, inklusive 25 minuters paus
Var: Helsingborgs konserthus, Stora salen
Entré: ordinarie 370 kronor, med Kulturkortet och för studenter 315 kronor. Konserten ingår även i festivalpasset, som kostar 1 365 kronor.

Invigningskonsert: Federico Colli – musik med filmanknytning

  • 21 augusti 2024, 19:00 - 21:00
  • Längd: 2 timmar

Pris

  • Standard: 370 kr
  • >Studenter: 315 kr

Plats

Helsingborgs konserthus, Stora Salen
Roskildegatan 1
252 21 Helsingborg

Visa på karta