17 november 2022, 18:30 - 19:45

17 nov
Inspelning av Filosofiska rummet på Världsfilosofidagen

Filosofiska rummet är ett program i Sveriges Radio P1. Varje vecka har ett nytt tema, oftast med anknytning till filosofi. Inbjudna gäster, filosofer och akademiker diskuterar allt från konservatismen och klimatet till vardaglig indoktrinering i samhället.

Inspelningen sker i atriet på entréplan. Fri entré. Biljett behövs, köp i entrén på Dunkers kulturhus eller via Helsingborgs kulturbutik.

Ingår i Världsfilosofidagen 17 november klockan 16:00–19:45.
World Philosophy Day instiftades av Unesco 2004 för att erkänna vikten av filosofiskt tänkande och dialog i demokratiska samhällen. Denna dag kommer att innehålla lekfulla workshops på temat att tänka tillsammans samt möjligheten att lyssna på tänkare som för dialog (på svenska) om en filosofisk fråga i inspelningen av det nationella radioprogrammet Filosofiska Rummet. Det är fri entré till samtliga programpunkter.

• 17 november 2022, 18:30 - 19:45
  • Längd: 1 timme