Hyllning till Lars Gullin

En av våra största jazzmusiker hyllas i denna konsert. Lars Gullin var en lysande improvisatör och mångsidig kompositör. Fredrik Lindborgs trio ger tillsammans med en stråkkvartett nya tolkningar av Gullins bästa kompositioner.

Konserten landar är någonstans mellan cool och bop, kryddad med svensk folkton och ett par stänk av vemod. Under kvällen framförs bland annat Dyningar, Danny´s Dream, I´ve Seen, Kärlekens ögon och Prima Vera.

Samarbetspartner: Jazz i Helsingborg.

Tisdag 17 september 18:30 ger Per Nyrén i Atriet en föreläsning om Lars Gullin och hans musik. Fri entré.

Plats: Konsertsalen

Entré: 220 kronor, medlem i Helsingborgs kammarmusikföreningen 180 kronor, medlem i Jazz i Helsingborg 180 kronor, kulturkortet 180 kronor, studerande 100 kronor, fri entré under 18 år

Konserten arrangeras i samarbete med Dunkers kulturhus och Musik i Syd. De genomförs med bidrag Från Helsingborgs kulturnämnd, Statens kulturråd och Helsingborgs symfonikers vänner.

Köp biljetter

Den 28 september 2019 kl. 19:30