28 augusti 2022, 12:00 - 13:00

28 aug
Helsingborg pianofestival: Lunchkonsert

Pausa med Helsingborg pianofestival och lyssna på unga masterclass-talanger. Plats vid flygeln för: Adi Neuhaus och Sebastian Ivonen. Fri entré.

Datum och tid: Söndag 28 augusti klockan 12:00

Plats: Konsertsalen

Konserten ingår i Helsingborg pianofestival 25–29 augusti 2022.

Adi Neuhaus
Adi Neuhaus började att spela piano vid fem års ålder för sin mor, irina och far, Heinrich. Han har studerat för Lea Agmon vid konservatoriet i Jerusalem och för Marian Ribicky vid ”Ecole Normale de Musique” i Paris. För närvarande studerar Adi för Klaus Hellwig i Berlinkonservatoriet men är också student för Julia Mustonen-Dahlkvist vid Musikhögskolan, Ingesund. Han är för övrigt ättling till de legendariska pianopedagogerna Heinrich och Stanislav Neuhaus.

Adi har vunnit flera prestigefyllda tävlingar såsom: ” First Grand Prize at the Piano International Competition” i Ashod och den internationella Skrjabintävlingen i Moskva. Han har givit konserter runt om i världen i Paris, Hong Kong, Schweiz (The academy of the Verbier festival), Georgien och Italien där han blivit inbjuden av Angela Hewitt att deltaga i ” The Tremino Music Festival.” Adi har även framträtt som solist med Cantus Firmusorkestern i Moskva, Tblisi symfoniorkester, Israels Kammarorkester, Ashod Symfoniorkester under ledning av Lahav Shani och Jerusalems symfoniorkester.

Sebastian Ivonen
Som 6-åring började Sebastian att spela vid Maestroskolan i Nacka och fortsatte efter grundskolan vidare på Nordiska musikgymnasiet där han under alla åren har haft Natalia Kazimirovskaia som sin lärare. 2020 avslutade han sina bachelorstudier vid Edsbergs slott för Mats Widlund och studerar nu för professor Julia Mustonen-Dahlkvist på Musikhögskolan, Ingesund Sebastian är utsedd till ambassadör för EPTA-Sweden (European Piano Teachers Association) och har som uppgift där, att inspirera unga framtida pianister.

Han har vunnit ett stort antal priser och utmärkelser och började att som mycket ung att delta i pianotävlingar. Sebastian har tagit första pris i Steinway pianofestival, ”Music without limits”i Litauen, Concours International de Piano, Frankrike. Dessutom har han kommit etta i tävlingar i Nice, Wurtenburg, Teneriffa och Nilüfer. Till detta har han också erhållit utmärkelsen ”Bäst utförande av virtuos etyd” i ”The 9th Nordic Piano Competition” och tilldelats ett specialpris, Gold Medal for high level of musicality and performance, i Manhattans internationella pianotävling 2019.

Han har spelat Kabalevskijs 3:e pianokonsert med Stockholms ungdomssymfoniorkester under ledning av Glenn Mossop i Stockholms konserthus och Mozarts 19:e pianokonsert med Sankt Eriks orkesterförening. Han har deltagit i masterclasses för Leif Ove Andsnes, Rena Sheherevskaya, Tamara Poddubnaya, Eugen Indjic och Mikhali Voskresensky och han har trots sina unga år redan gett ett stort antal konserter runt om i världen.

• 28 augusti 2022, 12:00 - 13:00
  • Längd: 1 timme