Hawk on flight

4 oktober 2023, 19:00 - 21:00

4 okt
Hawk on flight

Det legendariska jazzfusionbandet Hawk on flight återförenas för en turné i höst och vi är otroligt glada att en av konsert arrangeras av Jazz i Helsingborg. Detta blir en turné med låtar från den extensiva back-katalogen. Kanske något nytt, men detta är en återförening och nostalgitripp för både band och publik.

På saxofon möter vi Björn Arkö som ersätter Ove Ingemarsson, han spelar i samma stil som Ove (också på EWI/syntsax). Han har spelat med bland annat Dirty Loops och Henrik Linder. Staffan William-Olsson blåser dammet av stratan, Marcos Ubeda är tillbaka på tangenterna, Zoltan Csörcz har varit fanboy sedan 80-talet, Åke Linton kranar ljudet och Matz Nilsson tar på sig både kapellmästarhatten och den bandlösa basen.

Musikstilen Fusionsjazz för Hawk on Flight är en mix mellan Hip Hop, Drum and Bass och R&B rytmer blandat med Jazzharmonik som underlag för improvisation och med mer rak underdelning. Syntljuden kom att spela en stor roll eftersom man nu kunde spela långa toner eller extremt korta, syntbrass eller syntstråkar på klaviaturen.

På scen
Matz Nilsson – bas
Björn Arkö – sax
Staffan William-Olsson – gitarr
Marcos Ubeda – keys
Zoltan Csörcz – trummor
Åke Linton – ljud

Konserten arrangeras av Jazz i Helsingborg och görs i samarbete med Knutpunkt.

När: 4 oktober klockan 19.00-21.00. Dörrarna öppnas 18.45.
Var: Teatersalen, Dunkers kulturhus
Entré: Ordinarie pris 280 kronor. 230 kronor med Kulturkortet och för medlemmar i Jazz i Helsingborg. 100 kronor för studerande. Fri entré för barn och unga upp till 18 år.

Hawk on flight

  • 4 oktober 2023, 19:00 - 21:00
  • Längd: 2 timmar

Plats

Teatersalen, Dunkers kulturhus
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta