Gitarrfest på Dunkers kulturhus

Ett smakprov inför den kommande gitarrfest som arrangeras på Dunkers kulturhus 2021. Gitarrfesten är ett koncept i samma anda som Dunkers pianofestival. Den här lördagen får ni uppleva Stephanie Jones på klassisk gitarr, Dunkers kulturhus egna gitarrister Christofer Malmström (rock) och Joel Svensson (klassisk gitarr) och jazzgitarristen Gilad Hekselman tillsammans med Amir Bresler.

Stephanie Jones – akt 1

Passionerad musiker från Australien med sinne både för detaljer och musikens starka uttryck. Hon är fortfarande ung men har förutom sin masters från det anrika Franz Liszt-universitetet i Weimar, Tyskland, där hon studerade för Thomas Müller-Pering, redan hunnit ge ut flera album. Stephanie Jones har gjort flera bejublade turnéer både i Nya Zeeland, Europa och Australien.

Christofer Malmström och Joel Svensson – akt 2

Dunkers kulturhus egna husgitarrister Joel Svensson och Christofer Malmström tar oss med på en tur i gitarrens värld, sedd ur två helt olika perspektiv. Joel är en klassiskt skolad gitarrist medan Christofer ser sig som en hårdrocksgitarrist full på överskottsenergi. Tillsammans möts de i sina respektiva stilar på ett finurligt och underhållande sätt. Bland annat framförs Albeniz’s Asturias med specialskriven elgitarrstämma.

Gilad Hekselman och Amir Bresler – akt 3

Gilad Hekselman har etablerat sig själv som en av de ledande jazzgitarristerna i världen och har delat scen med många av de ledande aktörerna inom New Yorks jazzscen, där han är bosatt. Amir Bresler räknas som en av de mest eftertraktade israeliska trummisarna och har uppträtt både i Israel och utomlands på framstående jazzfestivaler.

Samarbetspartner: Musik i Syd

Längd: 3 h 15 min med paus. Dunkers restaurang kommer att ha pausservering utanför Konsertsalen.

Plats: Konsertsalen

Entré: 250 kronor för akt 1, 195 kronor för akt 2, 250 kronor för akt 3. Paketpris för samtliga akter: 595 kronor, kulturkort/ student/ samarbetsparter 500 kronor. Köp biljett i Dunkers biljettkassa eller via ticketmaster.

Biljettsläpp 14 december 10:00.

Köp biljetter

Den 29 februari 2020 kl. 19:00