16 oktober 2022, 16:00 - 17:30

From Renaissance to Bluegrass med The Original Five & Barock Northwest

Ett spännande samarbete mellan det svenska bluegrassbandet The Original Five och den schweiziska kammarorkestern Barock Nordwest. Två genrer som vid första anblick kan verka helt väsensskilda men när de sätts på samma scen har mer gemensamt än vad man kan tro. Nu kommer konceptet för första gången till svensk mark.

Barock Nordwest hämtar mycket av sin repertoar från tidig barock och renässansmusik. Musik som ligger nära den tidens folkliga traditioner, vars arvtagare några hundra år senare tog båten över Atlanten ,för att slängas in i den smältdegel av musiktraditioner som södra USA var vid förra sekelskiftet. Några årtionden senare äntrade de första bluegrassbanden scenerna i Nashville.

The Original Five träffade Marianne Leemann, konstnärlig ledare för Barock Nordwest, på en festival i Willisau (CH) och har sedan dess haft ett samarbete som har resulterat i ett flertal resor till Schweiz med gemensamma konserter och inspelningen av ett livealbum.

Konserten finansieras med stöd från Region Skåne.

Datum och tid: 16 oktober klockan 16:00

Plats: Konsertsalen

Entré: 250 kronor, 190 kronor med Kulturkortet. Biljetter säljs i entrén på Dunkers kulturhus samt online via ticketmaster.se. Biljettsläpp 3 september klockan 10:00.

• 16 oktober 2022, 16:00 - 17:30
  • Längd: 2 timmar