Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

FortBildning – om klassisk musik med Per Nyrén

Är du nyfiken på klassiskmusik? Vill du veta mer och verkligen tränga in i den klassiska musikens värld. Då är vårens tema på föreläsningsserien FortBildning något för dig. Dunkers bildar dig fort tillsammans med musiknestron Per Nyrén.

Vad ska man lyssna efter inom klassisk musik? Varför finns vissa regler vid klassiska konserter? Varför är en konsertsal uppbyggd på ett visst sätt? Måste man ”förstå” musiken?

Vi börjar från noll och arbetar upp kunskapen. Efter avslutad FortBildning  kommer du kunna briljera på middagen med sköna anekdoter och berätta vilka tre klassiska verk man inte får missa. Musiknestorn Per Nyrén blandar berättelser och historia med musikexempel. Tid finns till samtal och diskussion.

Plats: Atriet, entréplan

You can use Google Translate to translate the contents of Helsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.