Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Fort Bildning: Hur dokumenterar man samtiden?

Vilka berättelser kommer framtidens museer att ha tillgång till? Vems historia kommer att finnas representerad? Ett museum är en minnesinstitution för hela samhället och att samla inkluderande är av största vikt. Det vi samlar idag blir ju morgondagens historia. Men hur gör man? Vilka ämnen, fenomen eller händelser skall vi välja och vilka problem kan man stöta på? Fotograf Anna Bank och antikvarie Birgitta Witting berättar om sina erfarenheter av samtidsdokumentation.

Höstens serie av Fort! Bildning! är en djupdykning i vårt kulturarv. Tre torsdagar under hösten gästas vi av medarbetare från Kulturmagasinet som belyser ämnet ur olika vinklar. Passa på att besök våra utställningarna (öppet till 20:00) före eller efter.

Plats: Atriet, entréplan

Fri entré, ingen föranmälan. Plats för 100 sittande.

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se/wp. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.