Föreläsning: Det ambivalenta Europa

I föreläsningen berättar konstnären och fotografen Anna Bokström och journalisten Johanna Norrbo om sina resor i fossilindustrins spår i Europa. De skildrar även klimattoppmötet i Katowice och berättar om hur fossilindustrins lobbyister påverkar politiska beslut. Samtidigt som EU säger sig stå bakom Parisavtalet pågår det massiva satsningar på nya fossila projekt som dessutom ofta finansieras av våra svenska AP-fonder.

Anna Bokström är konstnär och klimataktivist. Hon arbetar i en dokumentär fotografisk tradition och ibland med teckning, film och skulptur. Johanna Norrbo är människorätts- och klimataktivist och frilansjournalist som skriver om miljö och mänskliga rättigheter.

Tillsammans driver Anna och Johanna Fossil Free-kampanjen ”Divestera AP-fonderna” sedan 2016. Kampanjen vill få det svenska pensionssystemet att upphöra med att investera i kol, gas och olja.

En föreläsning i samband med Carbon Ruins – utställning om fossileran som visas på Dunkers kulturhus 15 oktober–15 november.

Plats: Atriet

Gratis och öppet för alla.

Alla arrangemang på Dunkers kulturhus är Corona-anpassade och genomförs under säkra former, vilket kan begränsa antalet platser.

Den 5 november 2020 kl. 18:00