Föredrag om kultursamarbeten inför framtiden

Luften vi andas är både en livsavgörande praktisk nödvändighet samtidigt som den utgör en filosofisk fråga på ett existentiellt plan. Utomhusutställningen The Breath – Andetaget (visas 30 maj-21 augusti) är ett samarbete mellan det Helsingborgsbaserade företaget Nederman och Dunkers kulturhus. I samband med utställningen arrangerar man också ett föredrag utifrån samarbetet där man diskuterar framtida kultursamarbeten.

Kultursamarbeten mellan företag och kulturinstitutioner är i många länder en självklar komponent i kulturlivet. Många inom kultursfären ser en diskussion ur ett strikt finansiellt perspektiv och risken att förlora självständighet, medan många företag ser genuina kulturengagemang som en självklar komponent att vara en del i att bidra som en helhet till samhället. Ett företag bidrar helt enkelt till kulturen och många företag har samlingar med anställda intendenter. Frågan har ofta landat kring finansiering och potentiella möjligheter vad kultursfären och näringslivet kan bidra till varandra. Samarbetet mellan Nederman och Dunkers kulturhus är ett initialt och fördjupat försök att se hur man gemensamt kan utveckla regionala kultursamarbeten till gagn för båda sfärer.

Medverkande med korta presentationer och ett avslutande samtal:

Sven Kristerson, vd. och koncernchef, Nederman
Thomas Nicklasson, marknads- och kommunikationschef på Division Nederman
Martin Schibli, utställningsproducent, Dunkers kulturhus
Veronika Wiman, curator för utställningen

Plats: Teatersalen

Längd: 60 minuter inklusive frågestund

Fri entré, men biljett krävs. Biljett hämtar du i entrén på Dunkers kulturhus samt online via ticketmaster. Vid eventuella frågor kontakta Dunkers Kulturhus entré på 042-107400.

Ingår i H22 City Expo 30 maj-3 juli.

Om utställningen: The Breath – Andetaget

Visas 30 maj-21 augusti längs gångstråk mellan Dunkers kulturhus och Henry Dunkers plats.
Utställningen utgår från luften vi andas. En gemensam förutsättning vi delar inte bara för arten människan utan med en stor del av livet på planeten. Luften vi andas är både en livsavgörande praktisk nödvändighet samtidigt som den utgör en filosofisk fråga på ett existentiellt plan. I utställningen sammanförs en rad fotografer och konstnärer som ger sina respektive perspektiv på andetaget och luften vi andas. Tillsammans är en tänkvärd utställning om det gemensamma på planeten. Utställningen är curerad av Veronika Wiman och är ett samarbete mellan det globala och Helsingborgsbaserade företaget Nederman och Dunkers kulturhus.

Köp biljetter

Evenemanget äger rum:
Den 20 juni 2022 kl. 15:00

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close