Föredrag om konsten och hållbarheten med Martin Schibli

Martin Schibli arbetar som utställningsproducent på Dunkers kulturhus. I sommar bjuder han in till ett föredrag om konsten och hållbarheten. Föredraget tar med humoristisk ton an utmaningarna för hur konstvärlden framöver ska kunna bli mer hållbar. I föredraget ingår också en frågestund.

Konsten anses som fri, vilket den ska vara. Konsten har hittills varit ”förskonad” att fullt ut anpassa sig till samhällets utveckling gällande hållbarhet. Hur kommer det sig att konsten inte hängt med i den senaste tidens miljöutveckling? Trots flygskam reser den globala konstpubliken obehindrat mellan olika biennaler och metropoler och konstnärer beräknas fortfarande stå för en betydande del av exempelvis kadmiumutsläpp. Utställningar fraktas runt om över hela världen och många institutioner river och bygger ofta nytt mellan sina utställningar.

Kom och lyssna när Martin Schibli reder ut de inte så gröna frågetecknen. Föredraget har fri entré och pågår i ungefär 90 minuter inklusive frågestund.

Plats: Teatersalen

Fri entré, men biljett krävs. Biljett hämtar du i entrén på Dunkers kulturhus samt online via ticketmaster. Vid eventuella frågor kontakta Dunkers Kulturhus entré på 042-107400.

Ingår i H22 City Expo 30 maj-3 juli.

Köp biljetter

Den 27 juni 2022 kl. 15:00