Föredrag med författaren Aino Trosell

I sommar visar Dunkers kulturhus en utställning om Helsingborgs varv. Utställningen heter Ett skepp blir till och handlar om Helsingborgs varv mellan åren 1866–1969. I anknytning till utställningen arrangeras också flera programpunkter, bland annat kommer författaren Aino Trosell och föreläser om Göteborgs varvsepok.

”Morgondagen kommer inte att kunna leva sig in i slitet på varven. Men inte heller närheten till så många människor med ståup-föreställningar i humorns högre skola långt innan genren var uppfunnen. Allt var grått och överdraget av slipdamm men som solar lyste och glimmade arbetskamraternas leenden. Det är dem jag bär med mig”, säger Aino Trosell.

Aino Trosell är föreläsare och författare och har bland annat skrivit boken Varvsslammer (2021). Boken handlar om varvsslamret på Göteborgs norra älvstrand. I föredraget på Dunkers kulturhus Författaren berättar hon om Göteborgs varvsepok i allmänhet och boken Varvsslammer i synnerhet.

Närheten till vattnet har spelat en viktig roll både för Helsingborg och Göteborg.

Plats: Teatersalen

Entré: 80 kronor, 40 kronor för dig som har Kulturkortet eller studerar.

Biljett köper du i entrén på Dunkers kulturhus samt online via ticketmaster.

Ingår i H22 City Expo 30 maj-3 juli.

Köp biljetter

Den 20 juni 2022 kl. 15:00