Föredrag: Jonatan Sersam – pianot i nutida musik

Finns det någon framtid för pianot? Tidigare var det en dyrgrip att ärva, idag söker man billigaste sätt att göra sig av med det otympliga arvegodset. Idag när pop- och rockmusiken domineras av syntar och datorer kan man fråga sig om det kommer att skrivas någon ny musik för pianot, oavsett genre. Kanske har Jonatan Sersam något svar? Jonatan, född 1986, har en bakgrund i många genrer och är en av de nya unga svenska tonsättarna. Han är också pianist i ensemblen Ars nova.

Jonatan är uppvuxen i Malmö, där han också påbörjade sina kompositionsstudier, som sedan fullbordades i Bologna och Graz. Jonatan tillhör den nutida musikscenen, som genomgår en förändring. Tidigare stod den ”nutida musiken” för något mer entydigt, som ett alternativ den traditionella klassiska musiken. Numera innebär begreppet mycket mer av mångfald.

sina kompositioner använder sig Jonatan ofta av pianot och han säkert tankar om hur det passar in i den moderna klangvärlden.

Plats: Atriet

Fri entré.

Ingår i Helsingborg Pianofestival 2020 på Dunkers kulturhus som görs i samarbete med Musik i Syd. Helsingborg Pianofestival ingår i Five Star Festival

Evenemanget äger rum:
Den 28 augusti 2020 kl. 17:00

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close