Föredrag: Cornelis Vreeswijk och den svenska populärmusikens väg till ABBA

Vi gör en musikalisk resa med en del av de artister som finns med i utställningen Ikoner. Du får höra såväl kända som mindre kända låtar och historien runt dessa. Vi möter den svenska vistraditionen och den svenska populärmusiken under 1960–70-talet. Men även svensk 60 tals pop och dansband.

Föredrag av Lars-Olov Wehlin.

I samarbete med föreningen POP-60, som syftar till att bevara och värna om ungdomskulturen från 1960-talet med huvudinriktning på musiken.

Ingår i programverksamhet kring utställningen Ikoner – fotografier av Larsåke Thuresson som visas på Dunkers kulturhus 19 juni – 31 oktober 2021.

Plats: Utställningshall 2, plan 3

Ingår i utställningsentré. Fri entré med Kulturkortet/ Kultursommarkortet och för barn under 18 år.

Alla arrangemang på Dunkers kulturhus är Corona-anpassade och genomförs under säkra former, vilket kan begränsa antalet platser.

Den 19 augusti 2021 kl. 18:00